- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 2 μεγάλους ή 4 μικρούς βολβούς πατζάρι
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρεβιθοσαλάτα με παντζάρια
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Στην αρχή του βρασμού αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια με μια κουτάλα. Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς παντζάρι. Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και κόβουμε τους βολβούς σε φέτες. Τα βάζουμε όλα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!