- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρεβιθοσαλάτα
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό για 12 ώρες. Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε τα ρεβίθια. Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια για περίπου 30 λεπτά. Στην αρχή του βρασμού αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια με μια κουτάλα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη μουστάρδας, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!