- Για τα ψητά λαχανικά
- 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα μαύρη σε κυβάκια
- 4 μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- Για τη ρεβιθοσαλάτα
- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρεβιθοσαλάτα με ψητά λαχανικά
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει και τα μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Στην αρχή του βρασμού αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια με μια κουτάλα. Σε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο βάζουμε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τους σπόρους κόλιανδρου, πιπέρι και αλάτι. Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα ζεστή ή χλιαρή.
Καλή σας όρεξη!