- 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. καλαμπόκι
- 2 κ.σ. αρακά
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες αλλαντικό γαλοπούλα ψητή σε καρέ
- 1 κ.σ. μουστάρδα (βλ.συνταγή)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρυζοσαλάτα
Πλένουμε τι ρύζι πολύ καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το καλαμπόκι και τον αρακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να απορροφήσει το ζωμό. Αδειάζουμε το ρύζι με τον αρακά και το καλαμπόκι σε μια σαλατιέρα και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τον άνηθο και τη γαλοπούλα. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε να ανακατευτούν και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!