- 250 γραμμάρια φασολάκια στρογγυλά
- 250 γραμμάρια ρύζι κίτρινο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια νερό ζεστό
- 200 γραμμάρια κονσέρβα τόνου
- 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μαγιονέζα (βλ.συνταγή)
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρυζοσαλάτα με τόνο και φασολάκια
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις κορυφές και τα ξεπλένουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε τα φασολάκια για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι στα φασολάκια. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το ρύζι με τα φασολάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον τόνο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα (βλ.συνταγή), πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!