- 250 γραμμάρια ρύζι κίτρινο
- 500 γραμμάρια νερό
- 250 γραμμάρια φασολάκια στρογγυλά
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια τόνο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Ρυζοσαλάτα με τόνο και φασολάκια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Ξεπλένουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το ρύζι με τα φασολάκια, τον τόνο, τη μαγιονέζα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!