- Για το κοτόπουλο
- 250 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη σαλάτα
- 4 πιπεριές κόκκινες
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μέτριο αγγούρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- κρέμα μπαλσάμικο
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Σαλάτα με κοτόπουλο και κόκκινες πιπεριές
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο. Αλείφουμε το φιλέτο με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει ελαφρά το κοτόπουλο το κόβουμε σε φέτες. Εν τω μεταξύ ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε αμέσως και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και το αγγουράκι και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, και αν θέλουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικο και ψιλοκομμένο μαιντανό.
Καλή σας όρεξη!