- 100 γραμμάρια φασόλια χάντρες
- 100 γραμμάρια φασόλια κόκκινα
- 100 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
- 100 γραμμάρια φασόλια μπαρμπούνια
- 100 γραμμάρια φασόλια ροβίτσα
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα (βλ.συνταγή)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με ανάμικτα φασόλια
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φασόλια. Τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12 ώρες ή όλο το βράδυ. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30-40 λεπτά). Ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο φρέσκα και βραστερά είναι τα φασόλια. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. ‘Οταν κρυώσουν προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή ή κρύα.
Καλή σας όρεξη!