- 1/2 κιλό διάφορα χόρτα ( αντίδια, σταμναγκάθι, ζοχοί κ.λπ.)
- Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
- 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ζεστή σαλάτα με χόρτα και σάλτσα μουστάρδας
Μουλιάζουμε καλά τα χόρτα αλλάζοντας 3-4 φορές το νερό ώστε να φύγουν τα χώματα. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε τα χόρτα να βράσουν για 15-20 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν ούτε να κρατάνε πολύ. Βάζουμε τα χόρτα σε μια σαλατιέρα. Σε ένα βαζάκι με καπάκι χτυπάμε καλά τη μουστάρδα, το λευκό μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!