- 400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
- 4 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με κόκκινα φασόλια
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με κρύο νερό που τα σκεπάζει και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, τις πιπεριές, τα αγγουράκια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι.
Καλή σας όρεξη!