- 4-5 μέτριες ντομάτες
- 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
- 1,5 κούπες φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού για πέστο
- 1/2 κούπα κουκουνάρι ή αμύγδαλα λευκά
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού
Στο μπολ του πολυκόφτη βάζουμε το κουκουνάρι ή τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το βασιλικό. Χτυπάμε λίγο να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Σε μια πιατέλα στρώνουμε εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Προσθέτουμε κουταλιές πέστο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!