- 1 ματσάκι ρόκα
- 4 πιπεριές κόκκινες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- σπόροι κόλιανδρου τριμμένοι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με ρόκα και κόκκινες πιπεριές
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε μεριά ή αλλιώς μέχρι να μαυρίσουν και από τις δυο μεριές. Τις βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και το κλείνουμε. Έτσι θα ιδρώσουν και θα καθαριστούν ευκολότερα. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τη ρόκα και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τους σπόρους κόλιανδρου, πιπέρι και αλάτι και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!