- 400 γραμμάρια φασόλια χάντρες
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 2 πιπεριές κόκκινες σε καρέ
- 4 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με φασόλια χάντρες και καραμελωμένα κρεμμύδια
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με κρύο νερό που τα σκεπάζει και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αποσύρουμε. Στη σαλατιέρα με τα φασόλια προσθέτουμε τις πιπεριές, τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!