- 4 φρέσκα αυγά
- 100 γραμμάρια μαρούλι
- 100 γραμμάρια σπανάκι
- 200 γραμμάρια άσπρο λάχανο
- 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια regato κομμένο σε κυβάκια
- 4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε καρέ
- Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. σπιτική κέτσαπ ( βλ. συνταγή )
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. νερό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα του σεφ
Βράζουμε τα αυγά τόση ώρα ώστε να είναι σφιχτά. Πλένουμε και χοντροκόβουμε το μαρούλι και το σπανάκι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τρίβουμε το λάχανο και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες. Τα προσθέτουμε κι αυτά στη σαλάτα. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζαμπόν και το regato. Κόβουμε τα αυγά σε τέταρτα και τα προσθέτουμε κι αυτά. Φυλάμε τα σαλάτα στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Συνοδεύουμε τη σαλάτα με παξιμαδάκια ή σπιτικά κρουτόν (βλ.συνταγή).
Καλή σας όρεξη!