- 250 γραμμάρια φακές ψιλές
- 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 800 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ζεστό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Φακόρυζο
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Αφού πάρουν βράση, τις βράζουμε για 2 λεπτά. Πετάμε το μαύρο νερό που βγάζουν και τις αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και το ζωμό λαχανικών. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Πλένουμε καλά το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα με τις φακές και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε. Προσθέτουμε ρίγανη και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!