- 250 γραμμάρια φασόλια λευκά
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Φασόλια πιάζ
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια. Στην αρχή του βρασμού αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια με μια κουτάλα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε τη σαλάτα πιαζ για 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Καλή σας όρεξη!