- Για τη ζύμη
- 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 30 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένο
- σάλτσα κόκκινης πιπεριάς ( βλ. συνταγή )
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
Καλτσόνε με φέτα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο μίγμα χωρίς σβόλους. Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει αλλά ωστόσο να είναι μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό και υγρό μέρος για μια ώρα να διπλασσιαστεί σε όγκο. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 12 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φυλλαράκια στρογγυλά και απλώνουμε στο καθένα μια κουταλιά σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, δυο κουταλιές φέτα, ρίγανη και πιπέρι. Κλείνουμε τα καλτσόνε διπλώνοντας τις άκρες σε κόθρο και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!