- 8 κοπανάκια κοτόπουλου
- 6 κ.σ. πέστο βασιλικού (βλ. συνταγή)
- Για τη γαρνιτούρα λαχανικών
- 1 ντομάτα μεγάλη
- 1 αγγούρι μεγάλο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
- αλάτι
Μπουτάκια κοτόπουλου με πέστο βασιλικού και γαρνιτούρα λαχανικών
Αφαιρούμε την πέτσα από τα κοπανάκια. Αλείφουμε τα κοπανάκια με το πέστο βασιλικού (βλ. συνταγή). Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με τη γαρνιτούρα λαχανικών.
Καλή σας όρεξη!