- 3 κούπες φρεσκοκομμένα φύλλα δυόσμου
- 1 κούπα κουκουνάρι ή αμύγδαλα λευκά
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα (ποαιρετικά)
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πέστο δυόσμου
300 γραμμάρια Μερίδες
Στο μπολ του πολυκόφτη βάζουμε το δυόσμο, το κουκουνάρι ή τα αμύγδαλα, το σκόρδο, την παρμεζάνα (προαιρετικά), το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Διατηρούμε το πέστο σε ένα βαζάκι καλύπτοντας πάντα την επιφάνειά του με λίγο λάδι. Διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!