- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα ( βλ. συνταγή )
- 200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 ντομάτες σε φέτες
Πίτσα με ρόκα ντομάτα και μοτσαρέλα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε το μίγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες να φουσκώσει. Πλένουμε τη ρόκα, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τρίβουμε τη μοτσαρέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βάζουμε δυο ταψιά για πίτσα 35 εκ. να κάψουν. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Απλώνουμε στα φύλλα τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα. Μεταφέρουμε τις πίτσες στα καυτά ταψιά και τις ψήνουμε μία μία για 15 λεπτά την καθεμία. Όταν βγουν οι πίτσες από το φούρνο γαρνίρουμε με τις φέτες ντομάτας και τη ρόκα.
Καλή σας όρεξη!