- 3 κεφάλια σκόρδου
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- αλάτι
Πολτός σκόρδου
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό και βουτάμε τα σκόρδα αφού προηγουμένως έχουμε κόψει κατά μήκος λίγο την κορυφή χωρίς να τα χαλάσουμε. Τα βράζουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε στο νερό για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα πολτοποιούμε στον πολυκόπτη μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Όταν κρυώσει εντελώς ο πολτός τον βάζουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι και σκεπάζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Φυλάμε τον πολτό σκόρδου στο ψυγείο για 1 μήνα. Χρησιμοποιούμε τον πολτό σκόρδου εναλλακτικά αντί για σκόρδο σε συνταγές που ζητούν σκόρδο αλλά θέλουμε μια πιο απαλή γεύση του σκόρδου. Ενδεικτικά αντικαθιστούμε 1 σκελίδα σκόρδο με 2 κ.σ. πολτό σκόρδου.
Καλή σας όρεξη!