- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 4 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
- τορτίγιες
Σάλτσα γουακαμόλε
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Πολτοποιούμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Σερβίρουμε τη σάλτσα γουακαμόλε με τα κυβάκια ντομάτας. Με τη σάλτσα γουακαμόλε συνοδεύουμε πίτες ή τορτίγιες ή τη βάζουμε σε σάντουιτς σαν αλοιφή. Επίσης είναι και τέλειο υποκατάστατο της σάλτσας πέστο. Αν θέλουμε να τη φυλάξουμε τη βάζουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι, καλύπτουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Καλή σας όρεξη!