- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σκεπασμένη για 40 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό. Όταν κρυώσει η σάλτσα τη βάζουμε σε ένα βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο για να διατηρηθεί καλύτερα. Διατηρούμε με τη σάλτσα στο ψυγείο για 1 βδομάδα.
Καλή σας όρεξη!