- 1 μικρό κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
- σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- αλάτι
Σάλτσα γιαουρτιού με κολοκυθάκια
Πλένουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τις φέτες του κολοκυθιού σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τις αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και τους σπόρους κόλιανδρου. Στραγγίζουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε. Μέχρι να σερβίρουμε φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο σκεπάζοντας το μπωλ με μια μεμβράνη.
Καλή σας όρεξη!