- 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 60 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Τζατζίκι
660 γραμμάρια τζατζίκι Μερίδες
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κυβάκια σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε στο μπωλ το σκόρδο, το γιαούρτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το όσο αλάτι χρειάζεται και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλάτι. Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο σε ένα σκεύος καλά κλεισμένο με καπάκι. Μπορούμε να το καταναλώσουμε μέσα σε 5-6 μέρες.
Καλή σας όρεξη!