- 500 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- χυμό από ένα λεμόνι
- 60 ml σάλτσα worchestershire
- 15 ml σάλτσα σόγιας
- 80 ml λευκό μπαλσάμικο
- 3 σταγόνες tabasco
Σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, τη ρίγανη, το θυμάρι ,τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα worchestershire, το μπαλσάμικο, τη σάλτσα σόγιας και το tabasco και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας. Την αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, κλείνουμε το καπάκι και τη φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!