- Για τα γιουβαρλάκια
- 2 λίτρα ζωμό κότας
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια ανθότυρο νωπό
- 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
Γιουβαρλάκια με σπανάκι
Για τα γιουβαρλάκια : πλένουμε το σπανάκι. Στο μπολ του πολυκόπτη βάζουμε το σπανάκι, το δυόσμο και τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ανθότυρο, το αλεύρι και τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν το μίγμα είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό να ζεσταθεί. Όταν ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε ένα ένα τα γιιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Για το αυγολέμονο : σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε αργά αργά το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη ζεστή σούπα και αραιώνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ζωηρά για να μην κόψει. Αδειάζουμε το αυγολέμονο με ροή κλωστής στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αν δε θέλουμε αυγολέμονο μπορούμε να το παραλείψουμε και να σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μόνο με χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!