- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 120 γρ. ρύζι Καρολίνα
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 2 λίτρα νερό
- 100 γρ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. αλεύρι γοχ
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα μυρωδικά. Ξεπλένουμε το ρύζι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 γρ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το νερό (ζεστό) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπώλ βάζουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύωντας μ’ένα σύρμα προσθέτουμε το αλέυρι. Παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και ρίχνουμε στο λεμόνι ανακατεύωντας. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη!