- 8 μεγάλες φέτες ψωμιού χοντροκομμένες
- 1/2 κιλό γαύρος
- 3 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- χυμό από μισό λεμόνι
- Για την αρωματική σάλτσα μυρωδικών
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη ελαφρά σε νερό
- 1 χούφτα φρέσκια ρίγανη
- 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
Μπρουσκέτες με αρωματική σάλτσα μυρωδικών και γαύρο
Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο τραβώντας προσεκτικά το κοκκαλάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα και ψήνουμε το γαύρο μέχρι να ασπρίσει και όχι να ψηθεί πολύ. Ραντίζουμε το γαύρο με το χυμό λεμονιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Βάζουμε στον πολυκόπτη όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε για 1/2 λεπτό. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Αλείφουμε κάθε φέτα με λίγη σάλτσα, βάζουμε μια φέτα ντομάτας και από πάνω προσθέτουμε το γαύρο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!