- 12 μικρές τσιπούρες καθαρισμένες
- 8-10 κρεμμύδια ξερά μέτρια σε φετάκια
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Τσιπούρες με κρεμμύδια στο φούρνο
Πλένουμε τις τσιπούρες. Αν δεν είναι καθαρισμένες, κάνουμε μια τομή στην κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το δέρμα και αφαιρούμε τα λέπια. Βάζουμε τις τσιπούρες σε ένα ταψί βαθύ ή μια γάστρα. Απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τη ρίγανη. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε τις τσιπούρες με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!