- 4 τσιπούρες μέτριες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- 4 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 1 λεμόνι σε φετάκια
Τσιπούρες με μουστάρδα στο φούρνο
Πλένουμε τις τσιπούρες. Αν δεν είναι καθαρισμένες, κάνουμε μια τομή στην κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το δέρμα και αφαιρούμε τα λέπια. Βάζουμε τις τσιπούρες σε ένα ταψί βαθύ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις τσιπούρες. Απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού το δεντρολίβανο και τα φετάκια λεμονιού. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε τις τσιπούρες με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!