- 1,5 κιλό χταπόδι
- 100 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- δάφνη
- ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
Χταπόδι λεμονάτο με πατάτες φούρνου
Πλένουμε το χταπόδι και το σιγοβράζουμε μαζί με το κρασί για μια ώρα. Ταυτόχρονα πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε μια γάστρα μαζί με δαφνόφυλλα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το χυμό από το ένα λεμόνι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσει το χταπόδι αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε κομμάτια. Το προσθέτουμε στη γάστρα και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι για 10 λεπτά να πάρει χρώμα.
Καλή σας όρεξη!