- 1,5 κιλό χταπόδι χτυπημένο και καθαρισμένο
- 1/5 κούπα λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- ρίγανη
Χταπόδι στη σχάρα με λαδολέμονο
Πλένουμε το χταπόδι ελαφρά και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρασί και τη δάφνη. Το ελέγχουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει για 30-45 λεπτά. Αφαιρούμε τις σκούρες μεμβράνες και κρατάμε τα πολύ λεπτά πλοκάμια για άλλες παρασκευές. Έχουμε ανάψει τα κάρβουνα και όταν είναι έτοιμα βάζουμε το χταπόδι στη σχάρα να πάρει χρώμα και γεύση για 5-10 λεπτά. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!