- 12 μεγάλες ή 18 μικρές πιπεριές για γεμιστά
- 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 300 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Γεμιστά με κοφτό μακαρονάκι
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το καπάκι χωρίς να το πετάξουμε. Αφαιρούμε τα σπόρια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε το μακαρονάκι μαζί με αλάτι για 5 λεπτά. Σουρώνουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη, τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις σκεπάζουμε με το καπάκι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο ταψί περίπου 100 γραμμάρια νερό. Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Στη 1 ώρα γυρίζουμε τα γεμιστά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για ακόμη 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!