- 1500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο ( μπούτι και στήθος ) σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- ρίγανη αποξηραμένη
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Το αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει τα υγρά. Αφαιρούμε το γιουβέτσι από το φούρνο προτού ρουφήξει εντελώς τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!