- 500 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 μελιτζάνες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια σε κύβους
- 6 μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
- 50 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή διατροφική μαγιά
Γιουβέτσι με λαχανικά
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κοοκυθάκια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα. Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το γιουβέτσι. Αφαιρούμε το γιουβέτσι από το φούρνο προτού ρουφήξει εντελώς τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!