- 400 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια μανιτάρια brown σε φέτες
- 250 μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 50 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- 1200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ζεστό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γιουβέτσι με μανιτάρια
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό να λαδωθεί το κριθαράκι. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα σκεύος για γιουβέτσι ή ταψί. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, πιπέρι και αλάτι. Ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!