- 750 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
- 1 φλυτζάνι ανθότυρο
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- 30 κανελόνια
- Για τη σάλτσα :
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό χτυπημένο
Κανελόνια με κοτόπουλο
Σωτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει ο κιμάς χρώμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τη μισή παρμεζάνα. Γεμίζουμε τα κανελόνια και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ : λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αυγό. Περιχύνουμε τα κανελόνια και σκεπάζουμε το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!