- 250 γραμμάρια κανελόνια
- 1/2 κιλό πλυμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- Για τη σάλτσα μπεσαμέλ
- 500 γραμμάρια γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Κανελόνια με σπανάκι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν ελαφρά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το μισό κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το γάλα και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και γεμίζουμε τα κανελόνια. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!