- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- Για τη σάλτσα καρμπονάρα
- 200 γραμμάρια μπέικον
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 4 κρόκους αυγών
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σπαγγέτι με σάλτσα καρμπονάρα
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 100 γραμμάρια νερό από τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο. Όταν λιώσει μεταφέρουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα καρμπονάρα : ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο. Χτυπάμε τους κρόκους με τη κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά μεταφέρουμε το μπέικον και το μίγμα αυγών και κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι αμέσως, με τη σάλτσα καρμπονάρα, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!