- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 400 γραμμάρια χυλοπίτες ολικής αλέσεως
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψητή σε κυβάκια
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες ολικής αλέσεως
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα μπούτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρά (2 λεπτά) και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με 1/2 φλ. νερό ζεστό. Σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!