- 500 γραμμάρια πλεξούδες
- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιλότο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 200 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πλεξούδες
Ζεσταίνουμε σε ένα πλακερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Βράζουμε τις πλεξούδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!