- 1/2 κιλό μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό
- 200 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 200 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1/2 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κοχύλια γεμιστά με ζαμπόν και κολοκυθάκια
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζαμπόν, το μισό κασέρι, το δυόσμο, πιπέρι και αλάτι. Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Αφού τα στραγγίσουμε κρατάμε 250 γραμμάρια από το νερό που έβρασαν. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα αντικολλητικό ταψί. Τοποθετούμε τα κοχύλια με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι. Ανακατεύουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε τα κοχύλια ώστε να σκεπαστούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς Κελσίου στη δεύτερη από κάτω θέση για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!