- 500 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 ξύλο κανέλας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κοχύλια γεμιστά με κιμά
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 20 λεπτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και αφού τα στραγγίσουμε κρατάμε 1/2 λίτρο από το νερό. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε τα κοχύλια με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε τα κοχύλια με τον κιμά και πασπαλίζουμε με το κασέρι. Περιχύνουμε με το νερό που κρατήσαμε ώστε να σκεπαστούν τα κοχύλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς Κελσίου στη δεύτερη από κάτω θέση για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!