- 400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 1 μελιτζάνα λευκή σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι μικρό σε φέτες
- 4 μανιτάρια brown σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. μουστάρδα (βλ. συνταγή)
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
- 1200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
Κριθαράκι με καλοκαιρινά λαχανικά
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη μουστάρδα και την πάπρικα και ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους. Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι, τη ντομάτα, το ζωμό, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάπου κάπου να μην κολλήσει και σβήνουμε τη φωτιά. Αφού σβήσουμε τη φωτιά θα πρέπει να υπάρχουν κάποια υγρά στο φαγητό και να μην έχει στεγνώσει εντελώς, καθώς το κριθαράκι συνεχίζει να τραβάει υγρά και μετά το μαγείρεμα. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και αν θέλουμε τριμμένη γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!