- 2 κολοκυθάκια σε φέτες
- 300 γραμμάρια μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- 1200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά
- φύλλα δυόσμου
Κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, το ζωμό, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κριθαράκι ανακατεύοντας κάπου κάπου να μην κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά και φύλλα δυόσμου.
Καλή σας όρεξη!