- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα από ντομάτες πιπεριές και βασιλικό
- 500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 4 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- Για το σερβίρισμα
- κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
- βασιλικό φρέσκο
Σπαγγέτι με σάλτσα από ντομάτες πιπεριές και βασιλικό
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα από ντομάτες και βασιλικό : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τον πελτέ, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!