- 500 γραμμάρια χυλοπίτες πολύχρωμες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 μερίδες μοσχαρίσιο κιλότο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- χυμό λεμονιού
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 100 γραμμάρια βραστό νερό
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Μοσχαράκι α λα κρεμ με πολύχρωμες χυλοπίτες
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το μοσχάρι και το πιέζουμε. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με το χυμό από ένα λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και αλάτι και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο κρέας και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μετά από 2 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τις χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!