- 400 γραμμάρια χυλοπίτες
- 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πολτό σκόρδου ( βλ. συνταγή )
- 200 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- τριμμένο ξηρό ανθότυρο για γαρνίρισμα
Γιουβέτσι με μοσχαράκι και χυλοπίτες
Βάζουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με νερό που το σκεπάζει και το βράζουμε για 5 λεπτά. Το ξαφρίζουμε και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν ρίχνουμε τη ντομάτα, την κέτςαπ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεςτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε το κρέας με τη σάλτςα σε ένα πυρέξ ή γάςτρα μαζί με τις χυλοπίτες, τη ρίγανη, ελαιόλαδο, και νερό που να τις σκεπάζει. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και το σκεπάζουμε. Ψήνουμε μέχρι οι χυλοπίτες να πιουν τα υγρά. Σερβίρουμε το γιουβέτσι χλιαρό, πασπαλισμένο με τριμμένο ξηρό ανθότυρο.
Καλή σας όρεξη!