- 500 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες
- 250 γραμμάρια μύδια κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια μπύρα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μύδια με ζυμαρικά βίδες
Ξεπαγώνουμε τα μύδια στο ψυγείο από βραδίς. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μύδια και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τη μπύρα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, τη ρίγανη, αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!