- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα κιμά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια κρασί κόκκινο ξηρό
- 200 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- τριμμένη παρμεζάνα
Πέννες με σάλτσα κιμά
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα κιμά : σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και σοτάρουμε σπάζοντάς τον με την κουτάλα μέχρι να γίνει σπυρωτός και να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, την κέτσαπ , την κανέλα, την πάπρικα, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 30 λεπτά.
Για το σερβίρισμα : σερβίρουμε τις πέννες με τον κιμά πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!